bistro

Seasonal delicacies – traditions and fresh nuances

Blue Peter's Bistro offers plentiful dishes for many tastes and mouths. Our kitchen appreciates fresh ingredients and the chefs prepare every dish with a goal of a tempting taste experience. Many dishes of the Bistro will tame your hunger but several courses give you the opportunity to create your own menu that will fit perfectly to a longer supper or a feast dinner. Bistro is well known for its long term favorites; traditional salmon soup and tasty burgers. Seasonal ingredients give the menu variety and modern nuances.

bistro menu

chef’s menu

wine menu

Sunday brunch

  • B i s t r o m e n u

    Tarjolla arkisin klo 14.30 alkaen ja viikonloppuisin klo 12 alkaen.
    Served on weekdays starting from 2.30 pm and during weekends from noon.

     

  • Alkuun, Pienempään nälkään / Starters

  • Kermaista lohikeittoa, limppua ja voita VL, (G)

    Creamy salmon soup, loaf and butter LL, (GF)      

    • 9,5 / 14,5 €
  • Teriyaki maustettua härkää ja raikasta kurkku-chilisalaattia L

    Teriyaki flavoured ox and fresh cucumber-chili salad LF

    • 14,5 €
  • Talon kalalautanen – halstrattua kylmäsavulohta, rapu-lohileivos, savumuikkuja kahdella tapaa sekä perunaröstiä L

    Fish plank - broiled cold smoked salmon, crab-salmon pastry, smoked vendace two ways with potato ''pan cake'' LF

    • 17,5 €
  • Salaatit - Burgerit / Salads - Burgers

  • Caesar-salaatti grillatulla kananpojalla tai katkaravuilla tai halloumilla L, (G)

    Caesar salad with grilled chicken or shrimp or halloumi cheese LF (GF)

    • 13 / 17,5 €
  • Salaatti mausteisesta kananpojasta, mangosta ja seesamivinaigrettea L, G

    Salad from savory chicken, mango and sesame vinaigrette LF, GF

    • 13 / 17,5 €
  • Rotukarjaburger, tuore grillattu rotuhäränpihvi ja cheddarjuustoa VL

    Race rand burger, fresh grilled steak with cheddar cheese LL

    • 18,9 €
  • Halloumiburgeri ja paahdettua paprikaa VL

    Halloumi cheese burger with grilled sweet pepper LL

    • 16,5 €
  • Päälle / On the Top

  • Sitrusvoilla täytettyä kananpojanrintaa, tomaatti-pinaatticanneloneja ja parmesaania L

    Chicken breast filled with citrus-butter, tomato-spinach cannelloni and parmesan cheese LF

    • 22,5 €
  • Pariloitua kotimaista siikaa, herkkutatti-perunaa ja konjakilla höystettyä rapukastiketta L, G

    Grilled domestic whitefish, porcini-potatoes and crab sauce flavoured with cognac

    • 28,5 €
  • Grillattu härän Rib Eye, juurespyreetä, balsamico-sipulia, savukylkeä sekä portviinikastiketta L, G

    Grilled ox Rib Eye Steak, root purée, balsamic flavoured onions, smoked flank and port wine sauce LF, GF

    • 30,5 €
  • Talon lihapyörykät, perunamuhennosta ja Jaloviina-kermakastiketta VL

    House meat balls, mashed potatoes and Jaloviina-cream sauce LL

    • 18,9 €
  • Ricotta-pinaatticanneloneja, vuohenjuustoa, rucolasalaattia sekä viikunaa L

    Ricotta-spinach cannelloni, goat cheese, rocket salad and fig

    • 22,5 €
  • Wieninleike – klassinen leivitetty vasikanleike, sitruunaa, anjovista ja kapriksia L

    Wiener schnitzel – classic battered veal cutlet, lemon, anchovy and caper LF

    • 21,5 €
  • Lapsellista / Childish

    Bigger dishes for childish adults.
    Also half a portions of main courses to children.

  • Lehtipihvi, persiljavoi ja ranskanperunoita VL, G

    Minute steak, parsley butter and French fries LL, GF

    • 10,5 / 25 €
  • Pinaattilettu ja makeaa puolukkasurvosta VL

    Spinach crêpe, sweet lingonberry compote LL

    • 9 / 15 €
  • Lasten lihapullat ja perunamuhennosta VL

    Children’s meat balls and mashed potatoes LL

    • 9,5 €
  • Jälkeen / Desserts

  • Ohukainen, mansikkahilloa ja vanhanajan vaniljajäätelöä VL

    Crêpe with strawberry jam and old-fashioned vanilla ice cream LL

    • 8,5 €
  • Suklaa-pekaanipähkinäkakkua ja vaniljakreemiä L

    Chocolate-pecan nut cake and vanilla crème LF

    • 9,5 €
  • Calvados-omenaa, valkosuklaata ja keksiä L

    Calvados-apple, white chocolate and cookie LF

    • 9,5 €
  • Chef's menu

  • Teriyaki maustettua härkää ja raikasta kurkku-chilisalaattia L
    Teriyaki flavoured ox and cucumber-chili salad LF
    Ars in Vitro, Spain 45 eur

    -o-

    Pariloitua kotimaista siikaa, herkkutatti-perunaa ja konjakilla
    höystettyä rapukastiketta L, G
    Grilled domestic whitefish, porcini.potatoes and crab sauce
    flavoured with cognac LF, GF
    Kloster Eberbach Riesling Troken 2015, Rheingau, Germany 47 eur

    -o-

    Calvados-omenaa, valkosuklaata ja keksiä L
    Calvados-apple, white chocolate and cookie LF
     

     

    hinta ilman viinisuosituksia / price without wine recommendations

    • 47,5 €
  • SAMPPANJAT JA KUOHUVIINIT

  • Champagne Castelnau Brut Réserve, Magnum, Montagne de Reims, AOC Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    ''Houkuttelevan aromaattinen, jossa mausteisuutta, timjamia ja kuivattuja kukkia. Intensiivinen, makuina manteli ja hasselpähkinä. Raikas maku, persikkaa ja aprikoosia. Erinomainen aperitiivi ja seuruselujuoma, vähärasvaiset kalat ja äyriäiset.''

    • 250 €150cl
  • Billecart-Salmon Brut Rosé, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Kuiva, puhtaan hedelmäinen, mehevä ja raikas. Yksi maailman arvostetuimpia rosésamppanjoita.”

    • 109 €
  • TALON SAMPPANJA:

    Billecart-Salmon Brut Réserve, Champagne, Ranska                                     

    Rypäleet: 35% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 30% Pinot Meunier

    “Kuiva, melko täyteläinen, puhtaan hedelmäinen ja raikas. Hienostunut rakenne ja mineraalisuus.”

    • 79 €
  • Taittinger Prélude Grand Crus Brut

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

    "Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen samppanja. Hennot ja hienot kuplat muodostavat pehmeän moussen. Erinomainen nautiskelujuoma tilanteeseen kuin tilanteeseen!"

    • 79 €plo
  • Nicolas Feuillatte Réserve Brut 0,2l, AC Champagne, Ranska

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

    ’’Hedelmäinen, pehmeän happoinen ja kevyen kermainen. Omenankotaa, greippiä ja mineraaleja. Loppumaku on pitkä, tyylikäs ja eloisa.’’

    • 29,5 €20 cl
  • TALON KUOHUVIINI:

    Colonnara Spumante Brut, Marche, Italia

    Rypäleet: 100% Verdicchio

    ”Yksinoikeudella Blue Peteristä ja Farosta. Erittäin kuiva, hedelmäinen, pirteän omenainen ja raikas maultaan. Erinomainen aperitiivi, salaatit, äyriäiset.”

    • 35 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Gran Baron Cava Brut, Masia Vallformosa, DO Penedes, Espanja

    Rypäleet: Macabeo, Xarello, Parellada

    ”Kuivahko, runsaan hedelmäinen, hieman paahteinen, runsasarominen, tyylikäs. Tasapainoinen, pitkä jälkimaku.”

    • 38 €75 cl
  • Chocolate In a Bottle, Ranska

    Bombay Sapphire Gin, Dry Vermouth

    Rypäleet: Chardonnay 100%

    ’’Raikkaan kupliva, makea kuohuviini, jossa aito Belgialaisen suklaan aromi. Loistava juoma jälkiruoille, marjoille tai kevyeksi digestiiviksi hyvän aterian jälkeen.’’

    • 55 €75 cl
    • 9,5 €12 cl
  • Codorníu Clásico Cava Sec 0,2l, Espanja

    Bacardi coconut rum, orange juice, sour mix, angostura bitters, grenadine

    ‘’Kuivahko, tasapainoisen omenainen, kevyen persikkainen ja raikas, miellyttävät hapot. Sopii hyvin myös rapujen ja kalaruokien kanssa.’’

    • 11 €20 cl
  • Colonnara Icemary Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Hiilihapotettu luomurypälemehu (alkoholiton). Makeahko, hedelmäisen hapokas ja raikas. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • APERITIIVI / JÄLKIRUOKAVIINI

  • Braastad Pineau des Charentes, Cognac, Ranska

    ”Makea, hedelmäinen ja konjakkimainen. Väriltään kullankeltainen ja samea. Loistava aperitiivi ja erinomaista suklaa jälkiruokien kanssa.''

    • 8,9 €8 cl
  • VALKOVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Chardonnay Grillo, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Chardonnay, 40% Grillo

    ”Kuiva, runsas ja tasapainoinen. Kypsää sitrusta ja trooppista ananasta. Raikas ja hedelmäinen jälkimaku. Maustettujen ruokien, kalan ja grillatun kanan, tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Marieta Albariño 2015, Rias Baixas, Espanja

    Rypäleet: 100% Albariño

    ”Puolikuiva, hedelmäinen ja raikas. Persikkaa, kypsää omenaa, melonia ja sitrusta. Sopii mainiosti lohikaloille, kanaruoille, salaateille ja aasialaisittain maustetuille ruoille.'''

    • 43 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Hugel & Fils ”Traditional 1639”, Alsace, Ranska

    Rypäleet: Sylvaner, Pinot Gris, Muscat, Gewurztraminer, Riesling

    “Keskitäyteläinen, kuiva ja raikkaan hapokas. Kukkean hedelmäinen ja aromaattinen. Erinomainen kala- ja äyriäisruoille ja salaateille.”

    • 45 €75 cl
  • LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Australia

    Rypäleet: 100% Sauvignon Blanc

    ”Kuiva ja raikas sekä hyvin hedelmäinen ja jäntevä. Erittäin aromiksa, jossa greippiä, sitrusta, mustaherukkaa ja melonia. Hyvä yleisviini kala- ja äyriäisruoille.''

    • 46 €75 cl
    • 7,8 €12 cl
  • Kloster Eberbach Riesling Trocken 2015, Rheingau, Saksa

    Rypäleet: 100% Riesling

    ”Erittäin aromikas ja hapokas, mukana aprikoosia ja omenaa. Rapsakas hapokkuus kannattaa

    viiniä sitrusmaiseen ja hieman mausteiseenkin pitkään jälkivaikutelmaan. Monipuolinen ruokaviini

    kala –ja äyriäisruoille, erinomainen myös seurusteluun.”

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • ROSÉVIINI

  • La Petite Perrière Rosé Pinot Noir Vin de France, Loire, Ranska

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Kukkean hedelmäinen, raikas ja suoraviivainen. Vadelmaa, mansikkaa ja munaista viinimarjaa. Miellyttävä seurusteluviini ja erinomaista lohen kanssa.''

    • 44 €75 cl
    • 7,7 €12 cl
  • PUNAVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Shiraz Nero d´Avola, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Shiraz, 40% Nero d´Avola

    “Keskitäyteläinen, hedelmäisen runsas ja pehmeä. Erinomainen kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Tomàs Cusiné Llebre 2013, Costers del Segre, Espanja

    Rypäleet: Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Samsó, Syrah

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, aromikas ja kypsän hedelmäinen. Erinomainen yleisviini liharuoille, etenkin vaaleat lihat, linturuoat ja karitsa.”

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Truffle Row 2014, Adelaide, Australia

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, tyylikäs, makean marjaisa, raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku pitkä ja samettinen. Kumppani vaalelle lihalle, linturuoille ja voimakkaille kalaruoille.”

    • 49 €75 cl
  • Ned & Henrys Shiraz Barossa Valley 2013, Barossa Valley, Australia

    Rypäleet: 100% Shiraz

    ”Täyteläinen, silkkinen, mausteinen ja tasapainoisen marjaisa yrttien sävyttämänä. Pehmeät tanniinit. Erinomainen runsaanmakuisille liharuoille ja koville juustoille.”

    • 49 €75 cl
    • 10,5 €12 cl
  • Domaine de Nizas Rouge 2009, AOC Languedoc, Ranska

    Rypäleet: 60%Syrah, 35%Mourvèdre ja 5%Grenache

    ”Tasapainoinen, täyteläinen, maussa karhunvatukkaa ja mustikkaa. Kypsät tanniinit ja pehmeä jälkimaku.”

    • 50 €75 cl
  • Castello d´Albola Chianti Classico DOCG, Castello D´Albola, Italia

    Rypäleet: Sangiovese 90%, Canaiolo 10%

    Rubiininpunainen. Tuoksussa kirsikoita, tummia marjoja ja kevyttä mausteisuutta. Keskitäyteläinen maku on miellyttävän tuore ja pehmeä. Pitkä jälkimaku. Ruokasuositus: Monipuolinen ruokaviini liha- ja linturuoille, pastoille ja juustoille."

    • 55 €75 cl
  • Zenato Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 80%, Rondinella 10%, Oseleta & Croatina 10%

    ’’Erittäin täyteläinen, makeahko, harmonisen tasapainoinen. Jälkimaussa kypsä kirsikka ja tumma suklaa. Tuoksussa makeaa tummaa hedelmää, luumua ja kirsikkaa, sekä joulun mausteita ja eukalyptusta. Sopii voimakkaille ja kypsille juustoille, sekä voimakkaalle riistalle.’’

    • 65 €75 cl
  • Summer menu

  • Savustettua siikaa, pikkelöityjä kesäkasviksia sekä hovimestarinkastiketta L
    Smoked whitefish, pickled summer vegetables and mustard-dill dressing LF

    Kloster Eberbach Riesling Troken 2015, Rheingau, Saksa 47 eur

    -o-

    Black Angus häränseläkettä, grillattua parsaa ja bearnisekastiketta VL, G
    Black Angus ox fillet, grilled asparagus and bearnise LL, GF

    Ned & Henry’s Shiraz 2013, Barossa Valley, Australia 49 eur

    -o-

    Mascarponemousse ja tuoremarjasalaattia VL, G
    Mascarpone mousse and salad of fresh berries LL, GL

     

    hinta ilman viinisuosituksia / price without wine recommendations

    • 49,5 €


Sunday brunch

Sunday’s delicious buffet welcomes your whole family to enjoy a warm brunch. Blue Peter's Sunday brunch is filled with delicious tastes that will fill up expectations even for a demanding gourmand. With the delicious main courses is served fresh tastes from the hors d’oeuvre and fish table without forgetting the wonderful desserts.
Brunch is served Sundays from 12 pm until 4 pm. We recommend reservation.

Price
23,5 eur / person
Children 1,5 eur / year of age, until 12 years old children

ravintola@bluepeter.fi
+358 10 4249801