bistro

Seasonal delicacies – traditions and fresh nuances

Blue Peter's Bistro offers plentiful dishes for many tastes and mouths. Our kitchen appreciates fresh ingredients and the chefs prepare every dish with a goal of a tempting taste experience. Many dishes of the Bistro will tame your hunger but several courses give you the opportunity to create your own menu that will fit perfectly to a longer supper or a feast dinner. Bistro is well known for its long term favorites; traditional salmon soup and tasty burgers. Seasonal ingredients give the menu variety and modern nuances.

bistro menu

chef’s menu

wine menu

Archipelago table

  • B i s t r o m e n u

    Served on weekdays starting from 2.30 pm and during weekends from noon.

     

  • STARTERS

  • European crayfish toast LF

    European crayfish toast, poached egg and whitefish roe

    • 17,5 €
  • Smoked duck breast LF, GF

    Duck breast with walnuts, garden apples and raspberry vinaigret

    • 12,5 €
  • Vegetable soup with crispy pork LF, GF

    Pyre soup with roasted vegetables, crispy pork and nut foam

    • 11,5 €
  • Cobb salad LF, GF

    Romaine salad, grilled chicken, bacon, gorgonzola cheese, avocado and mustard sauce

    • 12,5 €
    • 19,5 €
  • ON THE TOP

    Children under 12 years old, normal portions half a price

  • House burger LF

    Fresh grilled race beouf steak, Romaine salad, Monterey Jack cheese, pickled cucumber, marinated red onion, tomato, BBQ-mayonnaise and French fries

    House country French fries +1,5 eur

    • 18,5 €
  • Vege burger LF

    Red beet root patty, Romaine salad, oven roasted tomatoes, pickled cucumber, honey yoghurt and sweet potato fries

    House country French fries +1,5 eur

    • 17,2 €
  • Fettuccine with cep mushroom LF

    Fettuccine pasta, fried cep mushrooms, root vegetables and parmesan cheese

    • 12,5 €
    • 21,5 €
  • Pike-perch coated with rye bread LF

    Spinach sautéed with cream and crayfish

    • 27,5 €
  • Tender shank of pork LF

    Dijon mustard pyre and dark Porter sauce

    • 24,5 €
  • Brewer's sausages LF, GF

    Bratwurst, Lamb salciccia, elk sausage, pickled cucumber, sour cabbage in Smetana, house mustard

    House country fries + 1,5 eur

    • 11,5 €
    • 22,5 €
  • CLASSICS

    Children under 12 years old, normal portions half a price

  • Salmon soup LF

    Creamy salmon soup, Finnish Archipelago bread and butter

    • 10,5 / 16,5 €
  • Smoked Atlantic salmon LF, GF

    House smoked Atlantic salmon, root vegetables, dill potatoes and wild mushroom sauce

    • 26,5 €
  • Elk Wallenberg steak LF

    Elk Wallenberg steak, potato butter, peas and  dark lingonberry sauce

    • 23,5 €
  • AFTER

  • Apple delight LF

    Vanilla and caramel

    • 9,5 €
  • Crêpe LF

    Crêpe with raspberry- blueberry jam and vanilla whipped cream

    • 9,5 €
  • Artisan ice cream scoop LL

    Italian gelato made from whole milk. Flavour options pistachio, vanilla and strawberry

     

    Additional sauce à 1

    Chocolate, caramel, blueberry-raspberry jam or vanilla whipped cream

    • 5 €
  • Chef's menu

  • European crayfish toast LF
    LuLu Sauvignon Blanc 2014, Australia 7,8 eur / 12cl - 46 eur / plo

    -o-

    Elk Wallenberg steak LF
    Llai Llai Pinot Noir, Chile 6,5 eur / 12cl - 36 eur / plo

    -o-


    Apple delight

    Braida Vigna Senza Nome DOCG Moscato d'asti, Italia 30 / 37,5cl

     

    hinta ilman viinisuosituksia / price without wine recommendations

    • 45,5 €
  • SAMPPANJAT JA KUOHUVIINIT

  • Champagne Castelnau Brut Réserve, Magnum, Montagne de Reims, AOC Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    ''Houkuttelevan aromaattinen, jossa mausteisuutta, timjamia ja kuivattuja kukkia. Intensiivinen, makuina manteli ja hasselpähkinä. Raikas maku, persikkaa ja aprikoosia. Erinomainen aperitiivi ja seuruselujuoma, vähärasvaiset kalat ja äyriäiset.''

    • 250 €150cl
  • Billecart-Salmon Brut Rosé, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Kuiva, puhtaan hedelmäinen, mehevä ja raikas. Yksi maailman arvostetuimpia rosésamppanjoita.”

    • 109 €
  • Jacquart Rose Mosaique Brut, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 35% Chardonnay, 35% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier

    ’’Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän karpaloinen sekä kevyen paahteinen. Erinomainen aperitiivi sekä salaattien ja äyriäisten kanssa.’’

    • 109 €75 cl
  • TALON SAMPPANJA:

    Jacquart Mosaique Brut, Champagne, Ranska                                 

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Erittäin kuiva, tuore, hedelmäinen, paahdettua hasselpähkinää, sitruksinen”

    • 69 €75 l
    • 10 €10 cl
  • Taittinger Prélude Grand Crus Brut

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

    "Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen samppanja. Hennot ja hienot kuplat muodostavat pehmeän moussen. Erinomainen nautiskelujuoma tilanteeseen kuin tilanteeseen!"

    • 79 €plo
  • TALON KUOHUVIINI:

    Colonnara Spumante Brut, Marche, Italia

    Rypäleet: 100% Verdicchio

    ”Yksinoikeudella Blue Peteristä ja Farosta. Erittäin kuiva, hedelmäinen, pirteän omenainen ja raikas maultaan. Erinomainen aperitiivi, salaatit, äyriäiset.”

    • 35 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Chocolate In a Bottle, Ranska

    Rypäleet: Chardonnay 100%

    ’’Raikkaan kupliva, makea kuohuviini, jossa aito Belgialaisen suklaan aromi. Loistava juoma jälkiruoille, marjoille tai kevyeksi digestiiviksi hyvän aterian jälkeen.’’

    • 55 €75 cl
    • 9,5 €12 cl
  • Colonnara Icemary Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Hiilihapotettu luomurypälemehu (alkoholiton). Makeahko, hedelmäisen hapokas ja raikas. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • APERITIIVI / JÄLKIRUOKAVIINI

  • Braastad Pineau des Charentes, Cognac, Ranska

    ”Makea, hedelmäinen ja konjakkimainen. Väriltään kullankeltainen ja samea. Loistava aperitiivi ja erinomaista suklaa jälkiruokien kanssa.''

    • 8,9 €8 cl
  • Braida Vigna Senza Nome DOCG Moscato d´Asti, Piemonte, Italia

    "Makea, aromaattinen, kukkainen ja kevyesti hapokas jälkiruokaviini, joka sopii myös aperitiiviksi"

    • 30 €37,5 cl
  • VALKOVIINIT

  • TALON VIINI:

    Cellar Road Chenin Blanc

    Rypäleet: 100% Chenin Blanc

    "Kuiva, runsaan hedelmäinen, miellyttävän hapokas viini, jonka maussa on aavistus persikkaa ja ananasta"

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Carlomagno Grillo Chardonnay, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Chardonnay, 40% Grillo

    "Kuiva, runsas ja tasapainoinen. Kypsää sitrusta ja trooppista ananasta. Raikas ja hedelmäinen jälkimaku. Maustettujen ruokien, kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Erinomainen seurusteluviini."

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Domaine Les Combes Cachèes 2015, Siran, Ranska

    Rypäleet: 100% Viognier

    “Ilahduttavan hedelmäinen ja monimuotoinen. Kukkainen tuoksu, päärynän ja persikan sävyttämänä. Mukana persikkaa, karhunvatukkaa ja päärynää. Maun viimeistelee sitruksinen jälkimaku."

    • 40 €75 cl
  • Marieta Albariño 2015, Rias Baixas, Espanja

    Rypäleet: 100% Albariño

    ”Puolikuiva, hedelmäinen ja raikas. Persikkaa, kypsää omenaa, melonia ja sitrusta. Sopii mainiosti lohikaloille, kanaruoille, salaateille ja aasialaisittain maustetuille ruoille.'''

    • 43 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Australia

    Rypäleet: 100% Sauvignon Blanc

    ”Kuiva ja raikas sekä hyvin hedelmäinen ja jäntevä. Erittäin aromiksa, jossa greippiä, sitrusta, mustaherukkaa ja melonia. Hyvä yleisviini kala- ja äyriäisruoille.''

    • 46 €75 cl
    • 7,8 €12 cl
  • Mont Wanted Riesling 2017, Pfalz, Saksa

    Rypäleet: 100% Riesling

    ”Kuivahko, raikkaan hapokas ja puhtaan hedelmäinen. Maussa vihreää omenaa, hunajaa, limeä sekä raparperia. Erinomainen viini kala-, äyriäis- sekä vegeruoille.”

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • Gruber Röschitz Hundspoint Grüner Veltliner 2016, Weinviertel, Itävalta

    Rypäleet: 100% Grüner Veltliner

    "Kuiva, hedelmäinen ja aromaattinen, jossa mausteisuutta ja aavistus pippurisuutta. Sopii erinomaisesti paistetuille ja grillatuille punalihaisille kaloille"

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • ROSÉVIINI

  • Karl May Feinherb Rosè, 2016, Rheinhessen, Saksa

    Rypäleet: 100% Portuguese

    “Kirsikanpunainen väri, maussa punaisia marjoja, kuten vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa. Hienostunut kuiva rosè.''

    • 44 €75 cl
    • 7,7 €12 cl
  • PUNAVIINIT

  • TALON VIINI:

    Cellar Road Cabernet Sauvignon - Merlot, Western Cape, Etelä-Afrikka

    Rypäleet: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot

    “Täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja hieman paahteinen. Maussa makeankypsää tummaa marjaisuutta sekä häivähdys tammea. Sopii mainiosti naudan, riistan ja lampaan kaveriksi”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Carlomagno Shiraz Nero d´Avola, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Shiraz, 40% Nero d´Avola

    "Keskitäyteläinen, hedelmäisen runsas ja pehmeä. Erinomainen kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini."

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Llai Llai Pinot Noir, Valle del Bio Bio, Chile

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    ’’Kevyt ja tasapainoisen hapokas, jonka maussa on punaisia marjoja, kuten karpaloa ja kirsikkaa. Voittanut pronssia vuonna 2017 ja 2018 Uuden maailman viinit- kilpailussa.’’

    • 36 €75 cl
    • 6,5 €12 cl
  • Antiche Terre Valpolicella Ripasso, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: 50% Corvina Veronese, 45% Rondinella, 5% Molinara

    "Rubiininpunainen, runsas, tummaa suklaata. Keskitäyteläinen samettinen maku ja pehmeät tanniinit. Ruokasuositus: Grillatut ja haudutetut liharuoat ja kovat juustot."

    • 44 €75 cl
  • Ars in Vitro, Navarra, Espanja

    Rypäleet: Tempranillo, Merlot

    ”Keskitäyteläinen, raikkaan hapokas, runsaan marjainen vegaaninen viini. Sopii erinomaisesti grillatulle lihalle ja hieman viileennettynä myös kalalle”

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Tomàs Cusiné Llebre 2013, Costers del Segre, Espanja

    Rypäleet: Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Samsó, Syrah

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, aromikas ja kypsän hedelmäinen. Erinomainen yleisviini liharuoille, etenkin vaaleat lihat, linturuoat ja karitsa.”

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Truffle Row 2014, Adelaide, Australia

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, tyylikäs, makean marjaisa, raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku pitkä ja samettinen. Kumppani vaalelle lihalle, linturuoille ja voimakkaille kalaruoille.”

    • 49 €75 cl
  • Ned & Henrys Shiraz Barossa Valley 2013, Barossa Valley, Australia

    Rypäleet: 100% Shiraz

    ”Täyteläinen, silkkinen, mausteinen ja tasapainoisen marjaisa yrttien sävyttämänä. Pehmeät tanniinit. Erinomainen runsaanmakuisille liharuoille ja koville juustoille.”

    • 49 €75 cl
    • 10,5 €12 cl
  • Seghesio Zinfandel 2014, Sonoma County, Yhdysvallat

    Rypäleet: 100% Zinfandel

    Keskitäyteläinen. Tummanpunainen väri, tuoksussa kirsikkaa, lakritsia ja kanelia. Pehmeät tanniinit, todella pitkä jälkimaku. Sopii erityisesti voimakkaille liharuoille."

    • 70 €75 cl
  • Antiche Terre Amarone della Valpolicella, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: 50% Corvina Veronese, 30% Corvione, 20% Rondinella

    "Rubiininpunainen. Hieman luumua, mausteita ja vatukkaa. Täyteläinen. Samettinen ja aromikas maku, joka sopii mainiosti punaiselle lihalle."

    • 65 €75 cl
  • Fattoria Lavacchio Cedro Chianti Rufina DOCG 2014, Tuscany, Italia

    Rypäleet: 100% Sangiovese

    "Kukkainen, yrttinen sekä häivähdys minttua. Tuoksussa maallisuutta sekä tummaa kirsikkaa ja aroniaa. Erinomainen viini lampaan sekä juustojen kanssa. Luomu -serifiointi. Pronssimitalisti vuoden 2016 International Wine & Spirit -kilpailussa."

    • 65 €75 cl
  • C r a y f i s h m e n u

    Available from 24th of July
     

  • Aperitif

    Jacquart Mosaique Brut, Champagne, Ranska

    • 69 €bot
  • Alkuun / Starters

  • 5 signal crayfishes, toast, dill and butter LF

    5 kappaletta täplärapuja, paahtoleipää, tilliä ja voita L

    • 29 €
  • European crayfish toast, lemon and whitefish roe LF

    Jokiraputoast, sitruunaa ja siianmätiä L

    • 17,5 €
  • Pääruoaksi / As a main course

  • Crispy overripe pork belly, chanterelles cooked in creamy sauce and poached egg LF, GF

    Rapeaa ylikypsää porsaankylkeä, kermaan muhennettua kantarellia ja uppomuna L, G

    • 29,5 €
  • Drink recommendation

    Ars in Vitro, Navarra, Espanja

    • 45 €bot
  • Pan roasted whitefish, parsnip cream and lemon sauce LF, GF

    Paistettua siikaa, palsternakkakreemiä ja sitruskastiketta L, G

    • 35,5 €
  • Drink recommendation

    LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Adelaide, Australia

    • 46 €bot
  • Traditional tenderly poached duck, red cabbage poultice and bird cream sauce LF, GF

    Perinteistä mureaksi haudutettua sorsaa, punakaalihauduketta ja lintukermakastiketta L, G

    • 38,5 €
  • Drink recommendation

    Seghesio Zinfandel 2014, Sonoma County, Yhdysvallat

    • 70 €bot
  • Jälkiruokana / Dessert

  • Fresh raspberries, toffee and raspberry sorbet LF, GF

    Tuoreita vadelmia, toffeeta ja vadelmasorbettia L, G

    • . €inc. in main course
  • Drink recommendation

    Braida Vigna Senza Nome DOCG Moscato d´Asti, Piemonte, Italia

    • 30 €37,5cl bot
  • Pääruoaksi tai sellaisenaan seurueelle / As a main course or as such for a group

  • Signal crayfish and European crayfish

    Possible to order beforehand as much as you want for the price of the day (delivery time 2 days)

    Täplä- ja jokirapuja
    Tilattavissa etukäteen haluttu määrä päivän hintaan (kahden päivän toimitusaika)

  • Shrimps’ and dips LF

    Whole shrimps’ half smoked, and half boiled with bread and butter. Dips: remoulade, Rhode Island, Indian curry, Louisiana, Spicy Thai and fruity pineapple salsa. Possible to order beforehand as much as you want for the price of the day (delivery time 2 days).

    • 25pcs 16,5 €
    • 50pcs 29,9 €
  • Other drink recommendations

  • Mineral water

    • 3,8 €
  • Aalborg Akvavit: Dild / Jubileums / Nordguld

    • 7 €


Archipelago table

Sunday’s delicious Archipelago table welcomes your whole family to enjoy versitile selections of Scandinavic treats. Blue Peter's Archipelago table is filled with delicious tastes that will fill up expectations even for a demanding gourmand. With the delicious main courses is served fresh tastes from the hors d’oeuvre and fish table without forgetting the wonderful desserts.
Archipelago table is served Sundays from 12 pm until 4 pm. We recommend reservation.

Price
29,5 eur / person
Children 1,5 eur / year of age, until 12 years old children

ravintola@bluepeter.fi
+358 10 4249801