bistro

Seasonal delicacies – traditions and fresh nuances

Blue Peter's Bistro offers plentiful dishes for many tastes and mouths. Our kitchen appreciates fresh ingredients and the chefs prepare every dish with a goal of a tempting taste experience. Many dishes of the Bistro will tame your hunger but several courses give you the opportunity to create your own menu that will fit perfectly to a longer supper or a feast dinner. Bistro is well known for its long term favorites; traditional salmon soup and tasty burgers. Seasonal ingredients give the menu variety and modern nuances.

bistro menu

chef’s menu

wine menu

Archipelago table

  • B i s t r o m e n u

    Served on weekdays starting from 2.30 pm and during weekends from noon.

     

  • STARTERS

  • Cold smoked salmon-crayfish toast LF

    Cold smoked salmon tartare, European crayfishes, lemon and wasabi mayonnaise

    • 16,5 €
  • Ox tartare DF, GF

    Lightly smoked ox tartare, root chips and herb mustard crème

    • 15,5 €
  • Archipelago plank LF, GF

    Mustard Baltic herring, garlic herring, cold smoked salmon tartare, smoked vendace, baby lamb sausage, pickled cucumber and new harvest potatoes

    • 17,5 €
  • ON THE TOP

    Children under 12 years old, normal portions half a price

  • Summer salad LF, GF

    Fresh salad, fresh pineapple, melon, nut, strawberries and raspberry vinaigrette

    With filling 14,5 I 21,5

    Filling options: roasted goat cheese, chicken breast and shrimp

    • 10,5 / 13,5 €
  • House burger LF

    Fresh grilled race beouf steak, Romaine salad, Monterey Jack cheese, pickled cucumber, marinated red onion, tomato, BBQ-mayonnaise and French fries

    House country French fries +1,5 eur

    • 17,9 €
  • Vege burger LF

    Crispy falafel patty, Romaine salad, oven roasted tomatoes, pickled cucumber, mint yoghurt and French fries

    House country French fries +1,5 eur

    • 17,2 €
  • Fettuccine-scampi pasta LF

    Fettuccine pasta, tomato-lobster sauce, spinach and pan-fried scampi

    • 23,5 €
  • Fresh pike-perch LF, GF

    Pan-fried fresh pike-perch, asparagus-vegetable bake and lobster sauce

    • 28,5 €
  • Grilled marbled ox LF, GF

    Grilled marbled ox, duck liver, spring vegetables, dark sherry sauce and country French Fries

    • 31,5 €
  • CLASSICS

    Children under 12 years old, normal portions half a price

  • Salmon soup LF

    Creamy salmon soup, Finnish Archipelago bread and butter

    • 10,5 / 16,5 €
  • Smoked Atlantic salmon LF, GF

    House smoked Atlantic salmon, spring vegetables, dill potatoes and tartare sauce

    • 27,8 €
  • Wallenberg steak LF

    Wallenberg steak, potato butter, peas and lingonberry jam

    • 23,5 €
  • AFTER

  • Chef’s three small sweets

    Accompany our kitchens three small sweets with coffee and avec

    • 7,5 €
  • Cream cheese cake LF

    Cream cheese cake with passion fruit

    • 9,5 €
  • Crêpe LF

    Crêpe with raspberry- blueberry jam and vanilla whipped cream

    • 10,5 €
  • Artisan ice cream scoop LL

    Italian gelato made from whole milk. Flavour options pistachio, vanilla and strawberry

     

    Additional sauce à 1

    Chocolate, caramel, blueberry-raspberry jam or vanilla whipped cream

    • 5 €
  • Chef's menu

  • Saaristolaislautanen
    Archipelago platter
    LuLu Sauvignon Blanc 2014, Australia 7,8 eur / 12cl - 46 eur / plo

    -o-

    Paistettua siikaa L
    Pan-fried whitefish LF
    Kloster Eberbach Riesling Troken 2015, Rheingau, Saksa 8 eur / 12cl - 47 eur / plo

    -o-

    Artesaanijäätelöpallo VL
    Makuvaihtoehtoina pistaasi, vanilja ja mansikka
    Artisan ice cream scoop LL
    Flavour options pistachio, vanilla and strawberry

     

    hinta ilman viinisuosituksia / price without wine recommendations

    • 45,5 €
  • SAMPPANJAT JA KUOHUVIINIT

  • Champagne Castelnau Brut Réserve, Magnum, Montagne de Reims, AOC Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    ''Houkuttelevan aromaattinen, jossa mausteisuutta, timjamia ja kuivattuja kukkia. Intensiivinen, makuina manteli ja hasselpähkinä. Raikas maku, persikkaa ja aprikoosia. Erinomainen aperitiivi ja seuruselujuoma, vähärasvaiset kalat ja äyriäiset.''

    • 250 €150cl
  • Billecart-Salmon Brut Rosé, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Kuiva, puhtaan hedelmäinen, mehevä ja raikas. Yksi maailman arvostetuimpia rosésamppanjoita.”

    • 109 €
  • TALON SAMPPANJA:

    Billecart-Salmon Brut Réserve, Champagne, Ranska                                     

    Rypäleet: 35% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 30% Pinot Meunier

    “Kuiva, melko täyteläinen, puhtaan hedelmäinen ja raikas. Hienostunut rakenne ja mineraalisuus.”

    • 79 €
  • Taittinger Prélude Grand Crus Brut

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

    "Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen samppanja. Hennot ja hienot kuplat muodostavat pehmeän moussen. Erinomainen nautiskelujuoma tilanteeseen kuin tilanteeseen!"

    • 79 €plo
  • Nicolas Feuillatte Réserve Brut 0,2l, AC Champagne, Ranska

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

    ’’Hedelmäinen, pehmeän happoinen ja kevyen kermainen. Omenankotaa, greippiä ja mineraaleja. Loppumaku on pitkä, tyylikäs ja eloisa.’’

    • 29,5 €20 cl
  • TALON KUOHUVIINI:

    Colonnara Spumante Brut, Marche, Italia

    Rypäleet: 100% Verdicchio

    ”Yksinoikeudella Blue Peteristä ja Farosta. Erittäin kuiva, hedelmäinen, pirteän omenainen ja raikas maultaan. Erinomainen aperitiivi, salaatit, äyriäiset.”

    • 35 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Gran Baron Cava Brut, Masia Vallformosa, DO Penedes, Espanja

    Rypäleet: Macabeo, Xarello, Parellada

    ”Kuivahko, runsaan hedelmäinen, hieman paahteinen, runsasarominen, tyylikäs. Tasapainoinen, pitkä jälkimaku.”

    • 38 €75 cl
  • Chocolate In a Bottle, Ranska

    Bombay Sapphire Gin, Dry Vermouth

    Rypäleet: Chardonnay 100%

    ’’Raikkaan kupliva, makea kuohuviini, jossa aito Belgialaisen suklaan aromi. Loistava juoma jälkiruoille, marjoille tai kevyeksi digestiiviksi hyvän aterian jälkeen.’’

    • 55 €75 cl
    • 9,5 €12 cl
  • Codorníu Clásico Cava Sec 0,2l, Espanja

    Bacardi coconut rum, orange juice, sour mix, angostura bitters, grenadine

    ‘’Kuivahko, tasapainoisen omenainen, kevyen persikkainen ja raikas, miellyttävät hapot. Sopii hyvin myös rapujen ja kalaruokien kanssa.’’

    • 11 €20 cl
  • Colonnara Icemary Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Hiilihapotettu luomurypälemehu (alkoholiton). Makeahko, hedelmäisen hapokas ja raikas. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • APERITIIVI / JÄLKIRUOKAVIINI

  • Braastad Pineau des Charentes, Cognac, Ranska

    ”Makea, hedelmäinen ja konjakkimainen. Väriltään kullankeltainen ja samea. Loistava aperitiivi ja erinomaista suklaa jälkiruokien kanssa.''

    • 8,9 €8 cl
  • VALKOVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Chardonnay Grillo, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Chardonnay, 40% Grillo

    ”Kuiva, runsas ja tasapainoinen. Kypsää sitrusta ja trooppista ananasta. Raikas ja hedelmäinen jälkimaku. Maustettujen ruokien, kalan ja grillatun kanan, tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Marieta Albariño 2015, Rias Baixas, Espanja

    Rypäleet: 100% Albariño

    ”Puolikuiva, hedelmäinen ja raikas. Persikkaa, kypsää omenaa, melonia ja sitrusta. Sopii mainiosti lohikaloille, kanaruoille, salaateille ja aasialaisittain maustetuille ruoille.'''

    • 43 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Hugel & Fils ”Traditional 1639”, Alsace, Ranska

    Rypäleet: Sylvaner, Pinot Gris, Muscat, Gewurztraminer, Riesling

    “Keskitäyteläinen, kuiva ja raikkaan hapokas. Kukkean hedelmäinen ja aromaattinen. Erinomainen kala- ja äyriäisruoille ja salaateille.”

    • 45 €75 cl
  • LuLu Sauvignon Blanc Adelaide Hills 2014, Australia

    Rypäleet: 100% Sauvignon Blanc

    ”Kuiva ja raikas sekä hyvin hedelmäinen ja jäntevä. Erittäin aromiksa, jossa greippiä, sitrusta, mustaherukkaa ja melonia. Hyvä yleisviini kala- ja äyriäisruoille.''

    • 46 €75 cl
    • 7,8 €12 cl
  • Kloster Eberbach Riesling Trocken 2015, Rheingau, Saksa

    Rypäleet: 100% Riesling

    ”Erittäin aromikas ja hapokas, mukana aprikoosia ja omenaa. Rapsakas hapokkuus kannattaa

    viiniä sitrusmaiseen ja hieman mausteiseenkin pitkään jälkivaikutelmaan. Monipuolinen ruokaviini

    kala –ja äyriäisruoille, erinomainen myös seurusteluun.”

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • ROSÉVIINI

  • La Petite Perrière Rosé Pinot Noir Vin de France, Loire, Ranska

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Kukkean hedelmäinen, raikas ja suoraviivainen. Vadelmaa, mansikkaa ja munaista viinimarjaa. Miellyttävä seurusteluviini ja erinomaista lohen kanssa.''

    • 44 €75 cl
    • 7,7 €12 cl
  • PUNAVIINIT

  • TALON VIINI:

    Carlomagno Shiraz Nero d´Avola, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Shiraz, 40% Nero d´Avola

    “Keskitäyteläinen, hedelmäisen runsas ja pehmeä. Erinomainen kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini.”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Tomàs Cusiné Llebre 2013, Costers del Segre, Espanja

    Rypäleet: Ull de Llebre (Tempranillo), Merlot, Cabernet Sauvignon, Garnacha, Samsó, Syrah

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, aromikas ja kypsän hedelmäinen. Erinomainen yleisviini liharuoille, etenkin vaaleat lihat, linturuoat ja karitsa.”

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Truffle Row 2014, Adelaide, Australia

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    “Keskitäyteläinen, silkkinen, tyylikäs, makean marjaisa, raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku pitkä ja samettinen. Kumppani vaalelle lihalle, linturuoille ja voimakkaille kalaruoille.”

    • 49 €75 cl
  • Ned & Henrys Shiraz Barossa Valley 2013, Barossa Valley, Australia

    Rypäleet: 100% Shiraz

    ”Täyteläinen, silkkinen, mausteinen ja tasapainoisen marjaisa yrttien sävyttämänä. Pehmeät tanniinit. Erinomainen runsaanmakuisille liharuoille ja koville juustoille.”

    • 49 €75 cl
    • 10,5 €12 cl
  • Domaine de Nizas Rouge 2009, AOC Languedoc, Ranska

    Rypäleet: 60%Syrah, 35%Mourvèdre ja 5%Grenache

    ”Tasapainoinen, täyteläinen, maussa karhunvatukkaa ja mustikkaa. Kypsät tanniinit ja pehmeä jälkimaku.”

    • 50 €75 cl
  • Castello d´Albola Chianti Classico DOCG, Castello D´Albola, Italia

    Rypäleet: Sangiovese 90%, Canaiolo 10%

    Rubiininpunainen. Tuoksussa kirsikoita, tummia marjoja ja kevyttä mausteisuutta. Keskitäyteläinen maku on miellyttävän tuore ja pehmeä. Pitkä jälkimaku. Ruokasuositus: Monipuolinen ruokaviini liha- ja linturuoille, pastoille ja juustoille."

    • 55 €75 cl
  • Zenato Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italia

    Rypäleet: Corvina Veronese 80%, Rondinella 10%, Oseleta & Croatina 10%

    ’’Erittäin täyteläinen, makeahko, harmonisen tasapainoinen. Jälkimaussa kypsä kirsikka ja tumma suklaa. Tuoksussa makeaa tummaa hedelmää, luumua ja kirsikkaa, sekä joulun mausteita ja eukalyptusta. Sopii voimakkaille ja kypsille juustoille, sekä voimakkaalle riistalle.’’

    • 65 €75 cl


Archipelago table

Sunday’s delicious Archipelago table welcomes your whole family to enjoy versitile selections of Scandinavic treats. Blue Peter's Archipelago table is filled with delicious tastes that will fill up expectations even for a demanding gourmand. With the delicious main courses is served fresh tastes from the hors d’oeuvre and fish table without forgetting the wonderful desserts.
Archipelago table is served Sundays from 12 pm until 4 pm. We recommend reservation.

Price
29,5 eur / person
Children 1,5 eur / year of age, until 12 years old children

ravintola@bluepeter.fi
+358 10 4249801