bistro

Seasonal delicacies – traditions and fresh nuances

Blue Peter's Bistro offers plentiful dishes for many tastes and mouths. Our kitchen appreciates fresh ingredients and the chefs prepare every dish with a goal of a tempting taste experience. Many dishes of the Bistro will tame your hunger but several courses give you the opportunity to create your own menu that will fit perfectly to a longer supper or a feast dinner. Bistro is well known for its long term favorites; traditional salmon soup and tasty burgers. Seasonal ingredients give the menu variety and modern nuances.

bistro menu

chef’s menu

wine menu

Archipelago table

  • B i s t r o m e n u

    Served on weekdays starting from 2.30 pm and during weekends from noon.

     

  • STARTERS

  • Shrimp Skagen LF

    Hand peeled shrimps on brioche, dill mayonnase, salmon roe and lemon

    • 16,5 €
  • Vanilla flavoured scallops LF, GF

    Vanilla flavoured scallops, parsnip puree and crispy pork belly

    • 16,5 €
  • Caesar salad LF

    Romaine salad, caesar sauce and bread crumps

    Toppings: Chicken, smoked salmon or shrimps

    • 14,5 / 19,5 €
  • Arghipelago platter LF, GF

    Fish, shellfish and meat from Arghipelago with potato patty

    • 18,5 €
  • ON THE TOP

  • House burger LF

    Fresh grilled 200gr race beef patty, bacon, Romaine salad, Monterey Jack cheese, pickled cucumber, marinated red onion, tomato, chili mayonnase and French fries
     

    • 18,9 €
  • Vege burger LF

    BBQ-soy bean patty, cheese, salad, salad, tomatoes, pickled cucumber, chili mayonnase and sweet potato fries

     

    • 16,5 €
  • Cep mushroom risotto LF, GF

    Vegan option also available

    • 14,5 / 22,5 €
  • Grilled finnish whitefish LF

    Root vegetable puree, spinach and beurre blanc

    • 28,5 €
  • Lamb entrecôte LF, GF

    Tender lamb, lemon and potato puree with lamb juice

    • 29,5 €
  • CLASSICS

  • Salmon soup LF

    Creamy salmon soup, Finnish Archipelago bread and butter

    • 12,5 €
    • 17,5 €
  • Wiener Schnitzel LF

    Mashed potato, lemon, caper and anchovy

    • 24,5 €
  • AFTER

  • Chocolate pastry LF

    Nut ice cream and caramel sauce with smoked sea salt

    • 9,5 €
  • Cheese plate

    Cheese from Finland and around the world, cherry compot

    • 9,5 €
  • Crêpe LF

    Crêpe with strawberry jam and vanilla ice cream

    • 8,5 €
  • Artisan ice cream scoop LL, GF


    Italian gelato made from whole milk. Flavour options pistachio, vanilla and strawberry

    • 5 €
  • Chef's menu

  • Crayfish Skagen and crayfish cappuccino LF

    -o-

    Tender lamb entrecôte, cep croquet and port wine sauce LF, GF

    -o-


    Chocolate cake with raspberry sorbe and fudge LF

     

     

     

    • 49,5 €
  • SAMPPANJAT JA KUOHUVIINIT

  • Champagne Castelnau Brut Réserve, Magnum, Montagne de Reims, AOC Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    ''Houkuttelevan aromaattinen, jossa mausteisuutta, timjamia ja kuivattuja kukkia. Intensiivinen, makuina manteli ja hasselpähkinä. Raikas maku, persikkaa ja aprikoosia. Erinomainen aperitiivi ja seuruselujuoma, vähärasvaiset kalat ja äyriäiset.''

    • 250 €150cl
  • Billecart-Salmon Brut Rosé, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Kuiva, puhtaan hedelmäinen, mehevä ja raikas. Yksi maailman arvostetuimpia rosésamppanjoita.”

    • 109 €
  • Jacquart Rose Mosaique Brut, Champagne, Ranska

    Rypäleet: 35% Chardonnay, 35% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier

    ’’Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän karpaloinen sekä kevyen paahteinen. Erinomainen aperitiivi sekä salaattien ja äyriäisten kanssa.’’

    • 109 €75 cl
  • TALON SAMPPANJA:

    Jacquart Mosaique Brut, Champagne, Ranska                                 

    Rypäleet: 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier

    “Erittäin kuiva, tuore, hedelmäinen, paahdettua hasselpähkinää, sitruksinen”

    • 69 €75 l
    • 10 €10 cl
  • Taittinger Prélude Brut

    Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

    "Erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen samppanja. Hennot ja hienot kuplat muodostavat pehmeän moussen. Erinomainen nautiskelujuoma tilanteeseen kuin tilanteeseen!"

    • 79 €plo
  • TALON KUOHUVIINI:

    Colonnara Spumante Brut, Marche, Italia

    Rypäleet: 100% Verdicchio

    ”Yksinoikeudella Blue Peteristä ja Farosta. Erittäin kuiva, hedelmäinen, pirteän omenainen ja raikas maultaan. Erinomainen aperitiivi, salaatit, äyriäiset.”

    • 35 €75 cl
    • 7,5 €12 cl
  • Colonnara Icemary Organic Sparkling, Italia

    Rypäleet: Verdicchio, Trebbiano

    ”Hiilihapotettu luomurypälemehu (alkoholiton). Makeahko, hedelmäisen hapokas ja raikas. Ei lisäaineita, lisättyjä sulfiitteja tai makeutusaineita. Luomu- ja Halal-sertifioinnit.”

    • 32 €75 cl
  • Nadal Rosé Cava Brut, Torrelavit, Espanja

    Rypäleet: 100% Pinot noir

    "Erittäin kuivs, hapokas, punaherukkainen, vadelmainen, vivahteikas"

    • 55 €
  • APERITIIVI / JÄLKIRUOKAVIINI

  • Braida Vigna Senza Nome DOCG Moscato d´Asti, Piemonte, Italia

    "Makea, aromaattinen, kukkainen ja kevyesti hapokas jälkiruokaviini, joka sopii myös aperitiiviksi"

    • 30 €37,5 cl
  • VALKOVIINIT

  • TALON VIINI:

    Cellar Road Chenin Blanc

    Rypäleet: 100% Chenin Blanc

    "Kuiva, runsaan hedelmäinen, miellyttävän hapokas viini, jonka maussa on aavistus persikkaa ja ananasta"

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Carlomagno Grillo Chardonnay, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Chardonnay, 40% Grillo

    "Kuiva, runsas ja tasapainoinen. Kypsää sitrusta ja trooppista ananasta. Raikas ja hedelmäinen jälkimaku. Maustettujen ruokien, kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Erinomainen seurusteluviini."

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Wakefield Riesling 2017, Clare Valley, Australia

    Rypäleet: 100% Riesling

    "Kuiva, hapokas, viheromenainen, karviaismainen, keltaluumuinen. Ketunleipäinen, mineraalinen.

    • 49 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Ant Moore Sauvignon Blanc 2017, Malborough, Uusi-seelanti

    Rypäleet: 100% Sauvignon Blanc

    "Kuiva, hapokas, hyvin ryhdikäs, yrttinen, karviaista ja raparperia. Kesäisen puutarhan vihreitä sävyjä, myös minttua tarjoava tuoksu.

    • 59 €75 cl
    • 9,1 €12 cl
  • Gruber Röschitz Hundspoint Grüner Veltliner 2016, Weinviertel, Itävalta

    Rypäleet: 100% Grüner Veltliner

    "Kuiva, hedelmäinen ja aromaattinen, jossa mausteisuutta ja aavistus pippurisuutta. Sopii erinomaisesti paistetuille ja grillatuille punalihaisille kaloille"

    • 47 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • ROSÉVIINI

  • Karl May Feinherb Rosè, 2017, Rheinhessen, Saksa

    Rypäleet: 100% Portuguese

    “Kirsikanpunainen väri, maussa punaisia marjoja, kuten vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa. Hienostunut kuiva rosè.''

    • 44 €75 cl
    • 7,7 €12 cl
  • PUNAVIINIT

  • TALON VIINI:

    Cellar Road Cabernet Sauvignon - Merlot, Western Cape, Etelä-Afrikka

    Rypäleet: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot

    “Täyteläinen, runsaan hedelmäinen ja hieman paahteinen. Maussa makeankypsää tummaa marjaisuutta sekä häivähdys tammea. Sopii mainiosti naudan, riistan ja lampaan kaveriksi”

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Carlomagno Shiraz Nero d´Avola, Sisilia, Italia

    Rypäleet: 60% Shiraz, 40% Nero d´Avola

    "Keskitäyteläinen, hedelmäisen runsas ja pehmeä. Erinomainen kalan ja grillatun kanan tai possun kanssa. Miellyttävä seurusteluviini."

    • 35 €75 cl
    • 6,2 €12 cl
  • Llai Llai Pinot Noir, Valle del Bio Bio, Chile

    Rypäleet: 100% Pinot Noir

    ’’Kevyt ja tasapainoisen hapokas, jonka maussa on punaisia marjoja, kuten karpaloa ja kirsikkaa. Voittanut pronssia vuonna 2017 ja 2018 Uuden maailman viinit- kilpailussa.’’

    • 36 €75 cl
    • 6,5 €12 cl
  • Antiche Terre Valpolicella Ripasso, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: 50% Corvina Veronese, 45% Rondinella, 5% Molinara

    "Rubiininpunainen, runsas, tummaa suklaata. Keskitäyteläinen samettinen maku ja pehmeät tanniinit. Ruokasuositus: Grillatut ja haudutetut liharuoat ja kovat juustot."

    • 44 €75 cl
    • 8 €12 cl
  • Ars in Vitro, Navarra, Espanja

    Rypäleet: Tempranillo, Merlot

    ”Keskitäyteläinen, raikkaan hapokas, runsaan marjainen vegaaninen viini. Sopii erinomaisesti grillatulle lihalle ja hieman viileennettynä myös kalalle”

    • 45 €75 cl
    • 8,5 €12 cl
  • Michael David 6th Sense Syrah, Sonoma Lodi, Yhdysvallat

    Rypäleet: 100% Syrah

    "Täyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkahilloinen, mausteinen, tamminen"

    • 64 €75 cl
    • 12 €12 cl
  • Seghesio Zinfandel 2014, Sonoma County, Yhdysvallat

    Rypäleet: 100% Zinfandel

    Keskitäyteläinen. Tummanpunainen väri, tuoksussa kirsikkaa, lakritsia ja kanelia. Pehmeät tanniinit, todella pitkä jälkimaku. Sopii erityisesti voimakkaille liharuoille."

    • 70 €75 cl
  • Antiche Terre Amarone della Valpolicella, Antiche Terre Venete, Italia

    Rypäleet: 50% Corvina Veronese, 30% Corvione, 20% Rondinella

    "Rubiininpunainen. Hieman luumua, mausteita ja vatukkaa. Täyteläinen. Samettinen ja aromikas maku, joka sopii mainiosti punaiselle lihalle."

    • 65 €75 cl
  • C r a y f i s h m e n u


     

  • Alkuun / Starters

  • 5 signal crayfishes, toast, dill and butter LF (pre order before 2 days)

    5 kappaletta täplärapuja, paahtoleipää, tilliä ja voita L

    • 29 €
  • European crayfish toast, lemon and whitefish roe LF

    Jokiraputoast, sitruunaa ja siianmätiä L

    • 17,5 €
  • Pääruoaksi / As a main course

  • Crispy overripe pork belly, chanterelles cooked in creamy sauce and poached egg LF, GF

    Rapeaa ylikypsää porsaankylkeä, kermaan muhennettua kantarellia ja uppomuna L, G

    • 29,5 €
  • Pan roasted whitefish, parsnip cream and lemon sauce LF, GF

    Paistettua siikaa, palsternakkakreemiä ja sitruskastiketta L, G

    • 35,5 €
  • Traditional tenderly poached duck, red cabbage poultice and bird cream sauce LF, GF

    Perinteistä mureaksi haudutettua sorsaa, punakaalihauduketta ja lintukermakastiketta L, G

    • 38,5 €
  • Jälkiruokana / Dessert

  • Fresh raspberries, toffee and raspberry sorbet LF, GF

    Tuoreita vadelmia, toffeeta ja vadelmasorbettia L, G

    • . €inc. in main course
  • Pääruoaksi tai sellaisenaan seurueelle / As a main course or as such for a group

  • Signal crayfish and European crayfish

    Possible to order beforehand as much as you want for the price of the day (delivery time 2 days)

    Täplä- ja jokirapuja
    Tilattavissa etukäteen haluttu määrä päivän hintaan (kahden päivän toimitusaika)


Archipelago table

Sunday’s delicious Archipelago table welcomes your whole family to enjoy versitile selections of Scandinavic treats. Blue Peter's Archipelago table is filled with delicious tastes that will fill up expectations even for a demanding gourmand. With the delicious main courses is served fresh tastes from the hors d’oeuvre and fish table without forgetting the wonderful desserts.
Archipelago table is served Sundays from 12 pm until 4 pm. We recommend reservation.

Price
29,5 eur / person
Children 1,5 eur / year of age, until 12 years old children

ravintola@bluepeter.fi
+358 10 4249801